Kleding en speelgoed ruilen/krijgen

Via deze website ruil je in een paar stappen een pakket met te kleine kinderspullen voor een pakket met spullen die bij jouw kinderen passen. Gewoon via internet, op een moment dat het jou uitkomt.

De Groene Meent

Wij houden onze meent -en daarmee bedoelen we de Aarde-  graag groen.  Dit doen we door lokaal, in Wassenaar, activiteiten te organiseren die daaraan bijdragen.

Auto delen

Autodelen wordt steeds populairder. Met de Nissan Leaf E+ van Samen Slim Rijden-Wassenaar hoef je misschien wel geen eigen auto meer te hebben!

Global Goals

Wat u ook belangrijk vindt, van vaccins en malaria tot belastingontduiking en de rechten van werknemers, de Global Goals zijn er om Wassenaar nog mooier te maken!

Advies over zonnepanelen

Een van de maatregelen voor het verduurzamen van een pand en om energie te besparen is het aanbrengen van zonnepanelen op het dak of andere plaats.

Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar inwoners terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing en energie opwekken.

Meedoen met groen

In een groene omgeving is het prettig wonen, leven en spelen. Het ziet er gezellig uit en ook de vlinders en bijen worden er blij van.

Stichting de Groene Grachten

Stichting de Groene Grachten adviseert over de kansen voor energiebesparing, opwekking en circulariteit in en rond erfgoed. We begeleiden projecten in de uitvoering en geven trainingen, workshops en lezingen.

Advies over zonnepanelen

Een duurzame woning biedt veel voordelen. U levert een bijdrage aan een duurzaam Wassenaar én kunt een aanzienlijke kostenbesparing realiseren. Waarom een energiezuinig huis?