AutoMaatje

De vrijwillige vervoersservice voor en door eigen bewoners. Ben je minder mobiel, heb je geen eigen auto of is openbaar vervoer/ taxi een probleem? Dan kun je gebruik maken van AutoMaatje.

Rolstoeltour

Ieder jaar organiseert SGW een rolstoeltour door een gedeelte van Wassenaar om de omgeving te toetsen op toegankelijkheid voor mensen in een rolstoel.

Toegankelijkheidsprijs

Ieder jaar reikt SGW een wisselprijs uit aan een persoon, organisatie of instelling in Wassenaar die zich, naar de mening van SGW, op bijzondere wijze inzet voor mensen met een beperking.

Auto delen

Autodelen wordt steeds populairder. Met de Nissan Leaf E+ van Samen Slim Rijden-Wassenaar hoef je misschien wel geen eigen auto meer te hebben!

Spullen laten bezorgen

Jas vergeten? Een boek terugbrengen naar de bieb? Geen probleem! Bel Pukup voor de gratis en milieuvriendelijke bezorging van kleine en grote spullen.

De bij-Bus

De bij-Bus is in 1984 opgericht om inwoners van Wassenaar die moeilijk zelfstandig kunnen reizen een vervoersmogelijkheid te bieden binnen gemeentegrenzen.

Maatschappelijke ondersteuning

Maatschappelijke ondersteuning wordt geregeld via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning; de Wmo. Deze ondersteuning is bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben om thuis te kunnen blijven wonen, omdat het op eigen kracht of met hulp van de omgeving niet lukt. Maar ook voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het deelnemen aan de samenleving. Bijvoorbeeld … Continued